Pravni pouk

ODVEZA ODGOVORNOSTI  

Upravljalec spletnega centra stremi k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletni strani www.mundolino.si. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletni strani. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov info@mundolino.si.Podjetje ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Objavljene fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Prav tako vas opozarjamo, da se barvne nianse na posameznih monitorjih prikazujejo različno, zato prikazane barve niso nujno enake, kot jih ima izdelek v resnici. 
 

KUPOPRODAJNA POGODBA 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Po zaključku nakupa boste prejeli potrditev prejema naročila preko e-pošte z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu. 


POLITIKA ZASEBNOSTI

V podjetju D2plus svetovanje d.o.o. (v nadaljevanju: Mundolino) cenimo vašo zasebnost in si prizadevamo, da obiskovalcem spletne strani zagotovimo največjo zaščito osebnih podatkov. Zato vam zagotavljamo, da vaše osebne podatke obdelujemo skladno z veljavno Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (Splošna uredba o varstvu podatkov; v nadaljevanju Uredba) in skladno z nacionalno zakonodajo Republike Slovenije (vsakokrat veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskih komunikacijah in Zakon o elektronskem poslovanju na trgu).

 • Upravljalec vaših osebnih podatkov je Mundolino oz. podjetje D2plus svetovanje d.o.o., Tacenska cesta 125d, 1000 Ljubljana, DŠ: SI42111773, MŠ: 8094861
 • Obisk spletne trgovine mundolino.si

Ob vsakem obisku naše spletne trgovine se na spletnem strežniku avtomatsko shranjuje dnevniška datoteka spletnega strežnika (npr. IP številka – številka, ki identificira posamezen računalnik oziroma drugo napravo na spletu). Spletna stran deluje tako, da se na spletnem strežniku, kjer gostuje spletna stran, beležijo določeni podatki o obisku spletne strani. Ti podatki so IP številka, čas obiska, vsebina zahteve (konkretna stran), status dostopa/statusna koda HTTP, vsakokrat prenesena količina podatkov, spletna stran, s katere prihaja zahteva (referrer URL), brskalnik in podobno.

Tako zbrane (osebne) podatke zbiramo s pomočjo piškotkov, pri čemer vas bomo pred namestitvijo bolj invazivnih piškotkov vprašali za vašo privolitev, medtem ko lahko določene druge podatke zbiramo že na podlagi naših zakonitih interesov. Več o politiki nameščanja piškotkov na naših spletnih straneh si lahko preberete v poglavju »Piškotki«.

Pravna podlaga za obdelavo zgoraj navedenih podatkov je naš zakoniti interes (6. člen (1f) točka Uredbe), in sicer da se zagotovi varnost omrežja in informacij, tj. omogoči zaznavanje in preprečevanje neavtoriziranih dostopov, ki lahko ogrozijo dostopnost, celovitost in zaupnost shranjenih ali prenesenih osebnih podatkov ter varnost s tem povezanih storitev, ki so dostopne prek teh omrežij in sistemov.

Zbrani podatki se hranijo 30 dni od obiska strani. Tako zbrane (osebne) podatke obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z drugimi osebnimi podatki uporabnikov naših spletnih strani ter ne izvajamo nobenega profiliranja vašega nakupnega vedenja.

 • Katere osebne podatke zbiramo o vas 
 1. kontaktne podatke  (ime in priimek, elektronski naslov, telefonska številka, datum, ura in vsebina poštne ali elektronske komunikacije);
 2. podatke o uporabnikih spletnih strani upravljavca (IP naslov ali enolični ID naprave, oglaševalski ID, datum, ura in trajanje obiskov spletnih strani, podatki o lokaciji oz. vstopni točki dostopa do interneta, vrsta operacijskega sistema ter vrsta brskalnika in različice, podatki o obiskanih podstraneh, podatki o opravljenih nastavitvah);
 3. podatke o kupcih izdelkov (vnosi v nakupovalno košarico, ime in priimek, naslov prebivališča, elektronski naslov, telefonska številka, naslov za dostavo izdelkov, kontaktni podatki za dostavo in telefonska številka, način prevzema in dostave izdelkov, način plačila);
 4. podatke o uporabnikovih nakupih in izdanih računih (datum in kraj nakupa, kupljeni izdelki, cene kupljenih izdelkov, skupni znesek nakupa, način plačila, naslov za dostavo, številka in datum izdaje računa, oznaka osebe, ki je izdala račun, ipd.) ter podatke o reševanju reklamacij izdelkov;
 5. druge podatke, ki jih uporabniki prostovoljno podajo upravljavcu ob naročilu določenega izdelka, o izkušnjah uporabe naših izdelkov in storitev ali ocenah, ki jih daste izdelku ali posredovanju ponudbe oziroma povpraševanja, vse vsebine, ki jih ustvarite in nato delite z nami v socialnih omrežjih ter vse informacije, ki jih javno delite v socialnih omrežjih, ali informacije, ki so del vašega javnega profila v socialnem omrežju (na primer Facebook, Instragram) in jim dovolite, da jih socialno omrežje deli z nami.
 • Pravna podlaga in namen obdelave 

Obdelava vaših osebnih podatkov temelji na naslednjih pravnih podlagah:

 • osebna privolitev v obdelavo vaših osebnih podatkov za enega ali več posebnih namenov (6. člen (1a) točka Uredbe);
 • obdelava je potrebna za izvedbo pogodbe o prodaji blaga prek naše spletne strani (6. člen (1b) točka Uredbe);
 • obdelava je potrebna za uresničitev zakonitih interesov, ki jih želimo zaščititi ali jih želi zaščititi tretja oseba, razen kadar nad takšni interesi prevladajo vaši interesi ali temeljne pravice in svoboščine, ki zahtevajo zaščito osebnih podatkov(6. člen (1f) točka Uredbe).
 • Če ne zagotovite osebnih podatkov, lahko za vas to privede do morebitnih škodljivih posledic, npr. določenih storitev ali ugodnosti ne boste mogli koristiti ali ne boste mogli kupiti blaga prek naše spletne strani, razen če ne navedete nekatere potrebne podatke (npr. naslov, na katerega naj vam blago pošljemo).

  Vaše osebne podatke obdelujemo za izdelavo naročila, sklenitev prodajne pogodbe za blago, posredovanje elektronskega sporočila, ki potrjuje vaše naročilo, ter za izvedbo te pogodbe (dostava, plačilo kupnine in stroškov, prejemanje in reševanje reklamacij).

  Vaše kontaktne podatke in podatke o vašem iskanju na Mundolino.si lahko uporabimo za namene neposrednega trženja, tj. pošiljanja ponudb in obvestil o promocijah in ugodnostih, do katerih lahko dostopate na naši spletni strani. Te marketinške dejavnosti se bodo izvajale po elektronski pošti ali telefonu, tj. reklamno in promocijsko gradivo bo poslano na sporočen elektronski naslov, telefonsko številko in/ali prek drugih razpoložljivih načinov elektronske komunikacije. Podlaga za obdelavo vaših podatkov v tem primeru je privolitev, ki jo daste z vpisom na naš seznam novic. Privolitev za prejemanje obvestil o trenutnih ponudbah in promocijah lahko kadar koli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na dopustnost obdelave, izvedene na podlagi privolitve pred preklicem. Prekličete ga lahko neposredno po elektronski pošti ali prek svojega uporabniškega računa v razdelku »Zasebnost«. Če prekličete svojo privolitev, ne bomo več uporabljali vaših podatkov v ta namen.

  V nekaterih primerih je podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov naš zakoniti interes. Uporabljamo tehnologijo, ki sledi vašim željam med poizvedbami na naši spletni strani. Na podlagi teh informacij bomo na naši spletni strani prikazali vsebino, ki je prilagojena vašim interesom in željam. Prizadevali si bomo, da vam zagotovimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo.

 • Naše kupce lahko na podlagi Zakona o elektronskih komunikacijah na njihove elektronske naslove obveščamo o naših izdelkih in vsebinah. Pri tem ne uporabljamo nikakršnega (avtomatskega) profiliranja, temveč vam zgolj pošiljamo osnovno prilagojena sporočila, za katere ocenimo, da bi vas utegnila zanimati na podlagi vaših preteklih interakcij z nami. Obdelavi vaših kontaktnih podatkov za namen takega neposrednega oglaševanja lahko kadarkoli ugovarjate, tako da nam pošljete elektronsko sporočilo na elektronski naslov: info@mundolino.si.

Če ste pri nas stopili v stik z različnimi poizvedbami, lahko obdelamo vaše ime, priimek, telefonsko številko, elektronsko pošto in druge podatke, ki ste jih izmenjali z nami in so povezani z vašo poizvedbo. Tako zbrane podatke lahko obdelujemo za zagotavljanje odgovorov na vaša vprašanja, za zbiranje statističnih podatkov in za izboljšanje našega poslovanja. Za statistične namene bomo vaše podatke anonimizirali, tako da podatkov ne bo mogoče posredovati v zvezi z določeno osebo, torej z vami.

Če začnete postopek nakupa izdelka na Mundolino.si, vendar ga iz katerega koli razloga ne dokončate, vam bomo po določenem času poslali elektronsko sporočilo s povezavo, ki vas bo pripeljala nazaj v košarico, tako da boste lahko nadaljevali z nakupovanjem tam, kjer ste končali. Podlaga za obdelavo vaših podatkov v tem primeru je naš zakoniti interes. Naš cilj je čim bolj olajšati nakupovanje na naši spletni strani.

V skladu z veljavno zakonodajo vaše osebne podatke uporabljamo za druge splošne poslovne namene, kot je vzdrževanje vašega računa, izvajanje notranjih ali tržnih raziskav in merjenje učinkovitosti oglaševalskih kampanj. Podatke, zbrane na socialnih omrežjih, obdelujemo z namenom obveščanja potrošnikov o aktualnih akcijah in ponudbah ter za namen interakcije in izboljšanja odnosov s sledilci.

Vaši osebni podatki bodo zaupni. Uporabljali se bodo samo za namene, za katere so bili prevzeti, ali če je to potrebno za izpolnjevanje zakonskih obveznosti. Če ugotovimo, da obstaja nov namen, za katerega bi obdelali vaše podatke, vas bomo o tem pravočasno obvestili.

 • Rok za hrambo vaših osebnih podatkov 

Vaše osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali anonimizirali, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbenega odnosa z vami (ime, priimek, naslov, elektronska pošta), hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še 10 let, kolikor znaša zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), dlje pa le v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem.

Podatke, ki se posredujejo uporabnikom v zvezi z naročilom po elektronski pošti (elektronski naslov, številka naročila, cena za plačilo, ime in priimek, naslov za dostavo, način plačila, naslov na računu, naročeni artikli in njihova cena) se bodo hranili eno leto od posredovanega sporočila.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve (npr. pri račun Smart program zvestobe – ime, priimek, telefonska številka, naslov in elektronski naslov, ali v primeru pošiljanja elektronskih novic – kaj je uporabnik gledal, kupil, katere novice je prejel), hranimo trajno do preklica te privolitve z vaše strani oziroma do zahteve po prekinitvi obdelave. Podatke bomo pred preklicem izbrisali le, če je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov (npr. če bi prenehali pošiljati oglasna elektronska sporočila) ali če tako določa zakon.

 • Razkritje ali prenos vaših osebnih podatkov tretjim osebam 

Vaše podatke lahko razkrijemo tretjim osebam (i), kadar to zahteva veljavna zakonodaja; (ii) kot odziv na sodni ali drug uradni postopek; (iii) kot odgovor na zahtevo pristojnega organa.

Vaše osebne podatke bodo obdelovali naši pooblaščeni uslužbenci ali zastopniki in druge pravne osebe, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo (med njimi Stripe, PayPal, Shopify, VISA, Mastercard, Pošta Slovenije,...), ali zaposleni v povezanih osebah, odvisno od posebnih namenov, za katere se zbirajo vaši osebni podatki.

Prenos podatkov v druge države. V primeru prenosa osebnih podatkov izven ozemlja Republike Slovenije bo Mundolino ravnal v celoti v skladu z veljavnimi predpisi o prenosu osebnih podatkov v druge države in mednarodne organizacije, kot to zahteva Uredba.

 • Pravice potrošnika

Kot posamezniki imate naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve: Če ste kot posameznik privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (za enega ali več določenih namenov), imate pravico do preklica privolitve. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica.

Vašo privolitev lahko kadarkoli brezplačno prekličete s pisno izjavo, ki se pošlje upravljavcu na elektronski naslov: info@mundolino.si. Preklic privolitve za obdelavo vaših osebnih podatkov nima nobenih negativnih posledic ali sankcij.

Pravica dostopa do osebnih podatkov: Kot posameznik imate od upravljavca pravico dobiti potrditev, ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne. Če je temu tako, imate pravico, da vam omogočimo dostop do vaših osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje) ter da vam podamo informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, obstoju avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov idr.).

Pravica do popravka: Kot posameznik imate pravico doseči, da vam omogočimo popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z vami in da vam omogočimo dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov. V ta namen imate pravico, da nam posredujete dopolnilno izjavo z ažurnimi osebnimi podatki.

Pravica do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe): Pravico imate doseči, da upravljavec brez nepotrebnega odlašanja izbriše osebne podatke v zvezi z vami, če obstaja eden izmed razlogov iz 17. člena Uredbe (npr. če podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani, če prekličete privolitev za obdelavo in ne obstaja nobena druga pravna podlaga, če ugovarjate obdelavi, pa ne obstajajo prevladujoči zakoniti interesi, če so bili osebni podatki obdelani nezakonito idr.).

Pravica do omejitve obdelave: Pravico imate doseči, da upravljavec omeji obdelavo vaših podatkov, če obstaja en od naslednjih primerov:

 • če oporekate točnosti obdelave podatkov, za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost podatkov;
 • če je obdelava nezakonita, vi pa namesto izbrisa zahtevate omejitev obdelave,
 • če upravljavec podatkov ne potrebuje več, potrebujete pa jih vi za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
 • če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, dokler se ne preveri, ali zakoniti razlogi upravljavca prevladajo nad vašimi razlogi.
 • Pravica do prenosljivosti podatkov: Kot posameznik imate pravico, da prejmete vaše osebne podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ter da te podatke neposredno posredujemo drugemu upravljavcu, pri čemer to velja le v primeru, če obdelava vaših osebnih podatkov temelji na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja in se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi.

Pravica do ugovora: Če obdelava podatkov temelji na naših zakonitih interesih, imate na podlagi razlogov, povezanih z vašim posebnim položajem, pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov. V takem primeru bomo nadaljevali z obdelavo vaših osebnih podatkov le v primeru, če bomo dokazali nujne legitimne razloge za obdelavo, ki bodo prevladali nad vašimi interesi, pravicami in svoboščinami, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.

Obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov, lahko kadarkoli in brezplačno ugovarjate brez navedbe razlogov, tako da nam pošljete sporočilo na elektronski naslov:info@mundolino.si. Če ugovarjate obdelavi vaših podatkov za namene neposrednega trženja, bomo nemudoma prenehali obdelovati vaše podatke za te namene.

Prav tako vam bomo na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podali tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih obdelujemo.

Pravica do vložitve pritožbe: Če sumite, da pri obdelavi vaših podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefonska številka: 00 386 (0)1 230 97 30, elektronski naslov: gp.ip@ip-rs.si.

 

Če želite uveljaviti zgoraj naštete pravice ali vložiti ugovor glede načina obdelave vaših osebnih podatkov, nas kontaktirajte na info@mundolino.si. Pošljite svojo zahtevo glede uporabe pravic v zvezi z vašimi osebnimi podatki z jasnimi navedbami: do katerih osebnih podatkov želite dostopati in jih pregledati, katere osebne podatke želite dopolniti, popraviti ali izbrisati, prenesti ali obdelati, katerim vašim osebnim podatkom ugovarjate in iz katerih razlogov. Če zahtevo predloži oseba v vašem imenu in ne predložiti pooblastila, da je bila zahteva zakonito vložena v vašem imenu, bo zahteva zavrnjena. Če takšno zahtevo pošljete po pošti na naš naslov, mora biti zahteva podpisana in datirana. Mundolino bo vašo zahtevo obravnaval v najkrajšem možnem času, zagotovo pa v zakonskih rokih.

 • Varnost osebnih podatkov

Vaše osebne podatke hranimo v varnem okolju. Izvajamo ustrezne varnostne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov in informacij pred nepooblaščenim dostopom, uporabo, izgubo ali razkritjem. Ti sistemi in ukrepi se po potrebi redno preizkušajo in posodabljajo. Z nenehno uporabo ustreznih tehničnih, organizacijskih in kadrovskih ukrepov zagotavljamo, da se vedno obdelujejo samo tisti osebni podatki, ki so potrebni za uresničitev vsakega posameznega namena obdelave.

 • Piškotki

Spletna mesta uporabljajo inteligentne in koristne tehnike za večjo prijaznost do uporabnikov in za čim zanimivejšo izkušnjo vsakega obiskovalca. Med najbolj poznane tehnike s katerimi se bistveno izboljša uporabniška izkušnja obiskovalca na spletni strani so piškotki. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna mesta shranijo v uporabnikov računalnik. 

Spletna stran www.mundolino.si tako, kot večina spletnih strani uporablja piškotke. Piškotke uporabljamo z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje v naši trgovini in tudi za analizo naše spletne strani.

 

Spremembe Izjave o varovanju zasebnosti

Izjava o varovanju zasebnosti je bila zadnjič posodobljena junija 2023.